Događanja i zabava

Događanja i zabava

Događanja i zabava na Viru
Turistička ponuda se uglavnom temelji na privatnom smještaju i kampovima. Različite trgovine, ambulanta, ljekarna, pošta, turistička agencija, mjenjačnica, iznajmljivanje brodića, bogata zelena tržnica i ribarnica, ponudu čine kvalitetnijom i privlačnijom. Restorani s terasama u hladu borovih šuma mjesta su bogate gastronomije, a kafići i disco klubovi okupljališta su mlađe populacije s noćnim provodima do dugo u noć.
Od lipnja do rujna na Viru traje manifestacija Virsko ljeto. U sklopu Virskog ljeta organiziraju se različita događanja, predstave, koncerti, sportska natjecanja, kulturno-zabavne priredbe, pučke fešte i ribarske večeri. Između ostalog zahvaljujući i ovoj manifestaciji, Vir je mjesto na kojem Vam tijekom ljeta sigurno neće biti dosadno.
Najveća fešta na Viru je svakako Virska noć, koja se održava 13. kolovoza, na dan kada su Virani postali vlasnici Vira. Ukratko rečeno, to je fešta o kojoj se kasnije tjednima i mjesecima priča. Noć je to izvrsne zabave, domaće hrane, glazbe, druženja, vatrometa… noć za pamćenje.
Aktivni odmor na Viru
Za ljubitelje biciklizma ili šetnje, na otoku Viru pronaći ćete kilometre uređenih šetnica i biciklističkih staza. Na raspolaganju su Vam tereni za mnoge sportove – mali nogomet, odbojku na pijesku, košarku, tenis, stolni tenis, itd. Tu su i mnogobrojna igrališta za djecu. Roniocima će sve potrebne usluge pružiti ronilački centar. Blagi maestral koji svakodnevno puše donosi ugodno osvježenje, ali je izvrstan i za jedrenje na dasci, pogotovo za početnike. Na plažama se nude razne sportske aktivnosti na moru, poput skijanja na vodi, najma pedalina i slično. Također je na popularnijim plažama organizirana svakodnevna animacija, aerobik, odbojka u vodi…
Već tradicionalni Virski maraton privlači ljubitelje trčanja, profesionalce i rekreativce, iz cijelog svijeta. Naravno, nije maraton za svakoga, pa se u sklope ove sportske manifestacije organiziraju i kraće utrke.

Translate »