Plaže

Plaže

Mapa(4)

Plaže na Viru
Obala Vira je prilično razvedena, ima veći broj manjih uvala, istaknutijih rt-ova i hridi. Na razvedenost obala utjecao je sastav zemljišta i djelovanje mora.
Duž obale otoka Vira mnogobrojne su i raznolike plaže, njih 15-tak popularnijih plaža i još mnogo skrovitih uvala..
U središtu mjesta je plaža Jadro, zbog lokacije jedna od najpopularnijih. To je šljunčana plaža, dok je u moru pijesak. Na njoj možete unajmiti razne plažne rekvizite ili pedaline, za zainteresirane je organizirano skijanje na vodi, a u neposrednoj blizini nekoliko je ugostiteljskih objekata i zabavni centar. Od plaže Jadro prema zapadu je uvala Sapavac, u kojoj je pješčana plaža. Na njoj ćete pronaći ljekovito blato, peloid, koje pomaže kod problema s reumom a možete se i skloniti u hlad borove šume. Plaža Kozjak je šljunčana plaža u blizini utvrde Kaštelina.
Od plaže Jadro prema istoku, smjestila se uvala Radovanjica. U uvali Radovanjica lijepa je, djelomično pješčana i djelomično kamenita plaža. Uz nju je šetalište, ugostiteljski objekti, sportski tereni i lunapark. Dalje prema Privlačkom gazu još je nekoliko zanimljivih plaža, betoniranih, stjenovitih ili pješčanih. Na južnoj obali otoka, zapadno od naselja Vir prirodne su šljunčane i stjenovite plaže.
Na sjevernoj obali otoka odmah sjeverno od mjesta Vir je plaža Lučica. Ovo je uređena plaža s bogatom ponudom dodatnih sadržaja, a na njoj se nalazi i diskoteka, pa se ovdje zabava nastavlja do ranih jutarnjih sati.
Na sjevernoj obali Vira je još nekoliko uređenih plaža s dodatnim sadržajima. Među popularnijima je Žitna uvala te uvala Biskupljača, betonirane, šljunčane i kamenite plaže s pijeskom u moru.
Na istočnom dijelu u Gazu smjestio se otočić Školjić, pokriven borovom šumom i dugačkom pješčanom plažom, koja čini posebnost. Otočić je sve do nedavno bio spojen putom s Virom i za vrijeme oseke bio njegov sastavni dio

Translate »